Saturday, July 23, 2011

Kursus Asas Bina Blog Siri 1: 23 Julai 2011

Seramai 20 orang guru-guru SMKBBS telah turut serta dalam program ini. Program ini bermula pada jam 8.30 pagi. Antara pengisian program ini ialah asas membina blog, setting, layout, sharing file, skrip mudah dan membuat pautan. Antara yang hadir ialah Tuan Pengetua. Pn Norhayati Mat Noor , PK HEM, Pn Hjh Fatimah Wan Abdullah dan kaunselor, Pn Nazariyah.
Program ini mendapat bimbingan daripada En Shaik Abd Rahim, En Khairulsham Noh, En Saufee Mohd Kasim dan En A Hussaini Basha. Program ini berakhir pada jam 1.00 tengah hari. Secara umumnya program ini telah berjaya membantu guru-guru membina blog masing-masing walaupun masih banyak lagi kekurangan yang boleh diperbaiki.

Sesi keedua dan ketiga akan berlangsung pada September nanti. Kepada guru-guru yang akan terlibat dalam sesi 2 dan 3 nanti, pastikan anda semua telah memiliki akaun gmail.

Slot 1 - Mencipta Blog oleh En Shaik A Rahim
Baru nak buka akaun gmail?...
En Khairulsham  sedang membimbing
Sedang asyik dengan blog yang baru dibina
Tidak patah semangat walaupun selalu tersilap.
Tersenyum puas kerana telah berjaya membina blog sendiri
Pengetua sedang membimbing pembimbing
Cikgu Saufee serius memberi tunjuk ajar

No comments :

Post a Comment

Penafian: Kerajaan Malaysia dan SMK bandar Baru Serting adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari portal ini.

Copyright © 2016 Portal Rasmi SMK Bandar Baru Serting.Dilarang mengeluar ulang mana-mana bahagian data, artikel, ilustrasi, audio, video dan isi kandungan portal ini dalam apa juga bentuk dan dengan cara apa jua sama ada secara elektronik, duplikasi, mekanik, rakaman atau cara lain sebelum mendapat izin bertulis daripada Pengetua SMK Bandar Baru Serting.

All Rights Reserved

icomygov icomampu icojpa icospa ico 1malaysia icogovuc icomsc4 icohrmis icointan